Організатор кіноклубу, 28

Колекція: Кіно і Львів: Середовища, Перегляд, Творення

Опис:
В інтерв'ю молодий чоловік розповідає про те, як кіно стало його захопленням і як це захоплення переросло у бажання створити свій кіноклуб, що існував як структурна одиниця громадської організації. Оповідач вказує на труднощі цього задуму, на можливі помилки, на досягнення і на те, як до показів ставилися глядачі. Він перечислює власні критерії вибору фільмів для програми, вказує на роль кіноклубу і причини падіння інтересу до цієї ідеї, а також підкреслює важливість перегляду фільмів мовою оригіналу. Розмова містить низку відсилок до кіноклубу Олега Яськіва. Сам кіноклуб існував у період 2009-2012 років, однак оповідач висловив надію на його відновлення у перспективі.
Запис зроблено 11 травня 2013 року у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи. Інтерв'юерка – Наталія Отріщенко.
Дата:
Кіно і Львів: Середовища, Перегляд, Творення