Опис:
Інтерв’ю з уродженкою села Ворвулинці Заліщицького р-ну Тернопільської обл. Жінка розповідала про свою родину, навчання в школі, сільську громаду до війни, поділилася дитячими спогадами про українське культурно-національне життя села. За німецької окупації навчалася в містечку Товстому неподалік і була свідком перебування євреїв у ґетто в сусідньому селі Головчинці, пригадувала випадки переховування і видачі євреїв. Чимало в інтерв’ю йшлося вже про відновлення радянської влади і повоєнні роки. Підлітком їй довелося багато працювати з матір’ю по господарству так, як батько і старший брат були мобілізовані до радянської армії в 1944 р. За підозру в переховуванні її родиною учасників українського націоналістичного підпілля оповідачка пережила арешт і допити в радянській гарнізонній тюрмі. В 1952 р. вона закінчила педагогічну школу в Чорткові й була скерована працювати вчителькою до середньої школи містечка Товсте. Жінка пригадувала роки вчителювання, повсякденне життя, репресії радянської влади та антицерковну політику, депортацію поляків і облаштування українців-переселенців з Польщі.
Запис було здійснено в Товстому. Інтерв’юерка – Анна Чеботарьова.