Опис:
Інтерв’ю з уродженкою і постійною мешканкою села Безброди Буського району Львівської області. Під час розмови присутня донька оповідачки, яка час до часу втручалася в розмову з коментарями. Чітко виокремлена наративна частина інтерв’ю стосувалася дитячих спогадів оповідачки про роки Другої світової війни та повоєнні репресії радянської влади. Фрагментарно йшлося про польського землевласника в селі, його господарство та родину, їхню долю під час війни. Жінка походить з мішаної українсько-польської родини, на прикладі якої детально зупинилася на релігійному житті громади села в довоєнні і частково воєнні роки. Дівчинкою оповідачка товаришувала зі сусідськими дівчатами-єврейками, оповідала про відкладені в пам’яті традиції євреїв, заняття і долю деяких євреїв-односельчан. Жінка розповідала про неспокійне життя після війни через протистояння українського націоналістичного підпілля та радянської влади, а також про повсякденне ‒ колективізацію, сімейне життя, дітей, працю, облаштування побуту, медицину, заробітки, торгівлю.
Запис було здійснено в Безбродах. Інтерв’юерка – Наталія Отріщенко.