Жінка, 1928 р.н.

Опис:
Інтерв’ю з уродженкою і постійною мешканкою села Глібів Гусятинського району Тернопільської області. Розмова структурована, оповідачка здебільшого відповідала на запитання інтерв’юерки. Уривчасті дитячі спогади про сільську вчительку-єврейку продовжила детальніша історія кількох єврейських родин у селі, їхніх місць проживання, роду занять, а також долі в часі окупації. Жінка пригадувала польського землевласника в селі, його маєток і втечу за кордон, найману працю в фільварку. Окрема сюжетна лінія розмови – українсько-польське протистояння і взаємні розправи в часі війни, відновлення радянської влади та повоєнні репресії. Чисельних поляків у селі виселили до Польщі, натомість переселені українці обживалися тут у повоєнні роки.
Запис було здійснено в Глібові. Інтерв’юерка – Анна Вилєґала.