Жінка, 1938 р.н.

Опис:
Інтерв’ю з уродженкою села Глібів Гусятинського району Тернопільської області. Розмову розпочала детальна історія про родину оповідачки, батька-власника ресторанчика в селі Скалат, який після вступу Червоної армії перейшов в українське націоналістичне підпілля, а також репресії, переховування родини, вихід матері з дітьми з підпілля, невідому долю батька, сприйняття родини підпільника в повоєнному суспільстві села. Ще один спогад стосувався українсько-польського протистояння в роки війни, кривавих розправ, що врізалися в дитячу пам’ять. Побіжно йшлося про польського землевласника села, розстріли євреїв в Скалаті, встановлення радянської влади і розправи з українським націоналістичним підпіллям та всіма, хто мали до нього причетність. Ширшими були спогади про повоєнне сільське життя – побут, освіту та вчителів, голів колгоспу, долю окремих повстанців.
Запис було здійснено в Глібові. Інтерв’юерка – Марта Гавришко.