Мотивація мобілізації

Колекція: Особисті хронології Євромайдану

Опис:
Категорія об’єднує цитати, що описують мотивацію учасників й учасниць Євромайдану, яка спонукала їх долучитися до протестів. Завдяки відповідям можна з’ясувати мотиви, причини або події, які підштовхнули людей до дії в певний час і місце. Ключовими передумовами було декілька подій: спершу – це відмова підписання Угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом, а згодом побиття студентів на Майдані, тобто розгін мирного протесту; врешті, мотивом стало бажання системних змін і перегляд стосунків між суспільством і державою. Цитати ілюструють як ціннісне поле, так і прагматичні інтереси; вони також допомагають прослідкувати еволюцію протесту і зміни в мотивації між груднем 2013 року і лютим 2014 року.
Особисті хронології Євромайдану