Працівник Полярону, 1964 р.н.

Колекція: Індустріальні біографії міста

Опис:
Інтерв’ю з чоловіком, що народився у Львові, на вул. Угорській, навпроти Полярону. Його батько працював в цеху на Поляроні, мама працювала в гальванічному цеху на Львівприладі. Житло батько отримав, будучи на черзі від Полярону. Чоловік описував квартиру, будинок, сусідів різних національностей і переконань. Розповідав, як розбудовувався Новий Львів: від побудови житлових будинків до садочків, школи. Мальовниче оповідав,  як дітьми бігали гратись навколо промзон. Багато згадував про роботу батька і матері, що була шкідлива, що батькові ще в 1950-их доводилось багато працювати з ртуттю на Поляроні, де фактично не було ніякого захисту, але кожен на обід випивав склянку спирту «для очищення». Казав, що люди з району, хто відпрацював на Поляроні, швидко і масово помирали. Сам влаштувався працювати інженером-технологом КБ Полярону. Розповідав про свою роботу в КБ, описував детально, що містилось на кожному поверсі КБ. Згадував про спортивні активності та відпочинкові бази. Розповідав про випадки крадіжок.
Запис було здійснено в Центрі міської історії. Інтерв’юерка – Мирослава Ляхович.
Індустріальні біографії міста