Опис:
Інтерв’ю з уродженкою cела Татаринці тепер Лановецького р-ну Тернопільської обл. Оповідачка переїхала в Товсте у 1952 р. за скеруванням працювати медсестрою, тому розпочала свою розповідь про стан і перспективи медицини в містечку в радянський період. Жінка докладно описала дитячі спогади про довоєнне повсякденне життя села Татаринці на польсько-радянському прикордонні. Більшими є спогади про німецьку окупацію, яка в пам’яті відклалася спаленнями німцями сіл, вивезенням людей на роботу до Німеччини. Про Голокост євреїв у Кременці дізналася будучи студенткою на розчищенні зруйнованих будинків колишнього гетто. Зі свідчень можна багато дізнатися про навчання в фельдшерсько-акушерській школі в Кременці, адаптацію прибулої у післявоєнний час молодої дівчини в галицькому містечку, серед людей, які трактували її «комсомолкою». Чимало уваги присвячено повоєнному облаштуванню і побуту; праці в лікарні, медичному персоналу та лікарям; подвійності релігійного життя в радянський період. Запис було здійснено в Товстому. Інтерв’юерка – Наталія Отріщенко.