Опис:
Інтерв’ю з уродженкою і постійною мешканкою містечка Бібрка тепер Перемишлянського р-ну Львівської обл. Під час розмови присутня донька оповідачки, яка рідко долучалася до розмови ‒ перефразовувала запитання, місцями розширювала сказане матір’ю. Дитячі спогади жінки не охоплювали всіх аспектів довоєнної історії містечка, на відміну, скажімо, від розповідей про компактніші сільські спільноти. Родина оповідачки мала невеликий власний магазинчик у будинку, де проживала. Згодом їхній будинок межував з ґетто в Бібриці, тому жінка була безпосереднім свідком творення ґетто, перебування там євреїв, голодування та спроб дістати харчі, переховування, розстрілів. Оповідачка детально розповідала про євреїв-сусідів: місця проживання, заняття, деякі персональні дані, релігійне життя, стереотипи. З довоєнного життя громади охоплено навчання в школі та вчителів, міжнаціональне співжиття громади містечка. В розлогіших спогадів про німецьку окупацію йшлося про розквартирування і побут німецьких військових у містечку, вивіз молоді на роботу, навчання в школі, вчителів.
Запис було здійснено в Бібрці. Інтерв’юерка – Анна Вилєґала.