Опис:
Інтерв’ю з уродженкою і постійною мешканкою cела Коропець тепер Монастириського р-ну Тернопільської обл. Дитячі спогади оповідачки сповнені історій про родину місцевого землевласника Бадені, його палац, господарство, найману працю, а також долю господаря і його маєтку після 1939 року. Травмою для жінки став арешт та вивезення на її очах дідуся до Сибіру в червні 1941 р., решта родини переховувалася. Оповідачка та інші сільські діти, як цікаві до усього, що в селі відбувалося, були свідками розстрілу місцевих євреїв, про яких говорила щоправда мало. Жінка детально уявно малювала карту містечка з єврейською божницею, пекарнею, читальнею та іншими важливими для довоєнного життя міщан спорудами. Уривчастими були спогади про українсько-польське протистояння, спалення сусіднього села Пужники, депортацію поляків до Польщі.
Запис було здійснено в Коропці. Інтерв’юерка – Анна Вилєґала.