Працівниця Мікроприладу, 1938 р.н.

Колекція: Індустріальні біографії міста

Опис:
Інтерв’ю з жінкою, яка в 1944 році з батьками приїхала до Львова. Оселилась на вул. Россі. Розповіла про місто того часу, як вони дітьми знайшли цілий арсенал зброї, як виглядало місто та які були настрої. Жінка пам’ятає, як відкривали Пагорб слави. Жінка починала свою кар’єру на Львівприладі, де працювала токарем 3-го розряду, потім перейшла на Ювелірний завод, згодом змінила його на Мікроприлад, тому що, за словами жінки, там був хороший садочок, де можна було помістити дітей. На Мікроприладі працювала наладчицею процесорних стойок. Жінка фактично постійно була у відрядженнях. Завод виробляв ці стойки, а жінка разом з бригадою, їздила на різні заводи Союзу їх встановлювати. Казала, що була єдиною жінкою на цій посаді. Роботу дуже любила, бо багато подорожувала, а коли поверталась додому, мала час на дозвілля (дуже любила ходити в гори). Жінка оповідала, що добре товаришувала зі своїми напарниками, адже вони були не лише співробітники, а й побратими.
Запис було здійснено на вул. Россі, у Львові. Інтерв’юерка – Мирослава Ляхович.
Індустріальні біографії міста