Працівниця Полярону, 1935 р.н.

Колекція: Індустріальні біографії міста

Опис:
Інтерв’ю з жінкою, що народилась в с. Махнівці, Золочівський р-н., Львівської області. Жінка розповіла, що її батько був в УПА, родина була вивезена в Сибір, де вона й зустріла та одружилась зі своїм чоловіком. Її родина до вивезення певний час проживала на сучасній вул. Дорошенка. Жінка описала місто під час першого приходу радянської влади, бомбардування Львова. Розповіла, що вона з чоловіком в 1960 році вирішили повертатись до Львова, де влаштувались працювати на завод Полярон. На заводі жінка працювала випробувачкою електроприладів. Детально описала процес праці, розклад роботи, вигляд заводу та цехів. Жінка розповіла, що вони з чоловіком отримали квартиру від заводу на вул. Тернопільській, описала яким виглядав район, де вони поселились. Оповідачка наголосила на шкідливості виробництва і що воно вплинуло на її здоров’я.
Запис було здійснено на вул. Тернопільській, у Львові. Інтерв’юерка – Мирослава Ляхович.
Індустріальні біографії міста